середу, 3 квітня 2013 р.

МИСТЕЦТВО ТВОРИТИ РУКАМИ


Вишивка стрічками є одним з найпопулярніших в сучасному світі видів рукоділля. Популярність до цього мистецтва прийшла на початку XXI століття. З тих пір число прихильників цього дивного ремесла росте з дня у день, незважаючи на те, що про нього було відомо сотні років тому.
„Мистецтво творити руками" (вишивка стрічкою)– під такою назвою у  Сокальській центральній районній бібліотеці бібліотекар І категорії Хорташко Галина Іванівна провела  творчу майстерню.
Людмила Романівна Горбач, яка є працівником бібліотеки,  дала майстер-клас по вишивці стрічкою для учнів 9-10 класів Сокальської санаторної школи-інтернат. Прекрасні вироби стрічками, що  були представлені юним глядачам – чудовий витвір її рук. Які тільки витвори  вона не виготовила: це і  серветки, картинки, подушки, рушники. Майстер-клас розпочався з розповіді про історію вишивки. Далі юні глядачі  переглянули виставку виробів майстрині. А потім і самі спробували вишивати під керівництвом  Людмили Романівни, яка  поділилася секретами технічних прийомів вишивання та особливостями вишивки стрічкою.