вівторок, 13 серпня 2013 р.

„Сонячне колесо творчості”


„Сонячне колесо творчості

Кожен куточок нашого Сокальського краю має свої неповторні традиції, свята, глибинно закорінені в родовід предків. Жива прадавня народна культура наснажує людину Божественною благодаттю, є душею народу, тим найдорожчим, нетлінним спадковим скарбом, який передається від покоління до покоління.
Літературно-музична композиція під назвою „Земля твій дім і ти господар в нім” відбулась у неділю 4 серпня у Народному домі села Муроване. Гостей та односельців щиро зустрічали завідувач  Народного дому с. Муроване Поліха Андрій та  завідуюча філією бібліотеки с. Муроване Климко Мар’яна.
Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси, радіємо спілкуванні з нею. Людина – це частина природи, ми зобов”язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю.  Про це красномовно, у святковому забарвленні говорили ведучі свята –  завідувач Народного дому Поліха Андрій та вчителька початкових класів Пташкограй Олеся Михайлівна.
Із завмиранням серця слухали глядачі  яскравий виступ жіночих музичних ансамблів Народних домів сіл Муроване, Себечів та Вербове.
 У виконанні ансамблю с. Муроване прозвучали пісні  „ Моя ти земле”, „Село моє”, „Лише у нас на Україні”, „Щастя, добра і любові”,  с. Себечів - „ Рідний край”, „Солов”їний день”, „У маминім саду”, „Мамині яблуні”, „Моя рідня”, с. Вербове - „Україна”, „Моя Україна”, „Яблуні білі”. Відрадно відмітити те, що колективи художньої самодіяльності добре костюмовані, певну  увагу приділяють  підбору репертуару, сценічній культурі.
У залі, де проходив захід, була оформлена книжкова виставка під назвою   "Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди” 
 Щирими оплесками зустрічали пісні та вірші юних учасників художньої самодіяльності Народного дому.
Кожен виступ підтримували гучними оваціями, співпереживали. Концертна програма була насиченою і різноманітною.
Вдячні глядачі нагородили учасників літературно-музичної композиції   бурхливими оваціями, тож "Многая літа", яким закінчилось це свято, прозвучала  на їх честь.
І сонячне колесо творчості покотилося до наступного свята.