пʼятницю, 21 серпня 2015 р.



20 серпня 2015  року в читальному залі Сокальської центральної бібліотеки для дорослих відбулась зустріч з українським письменником, лауреатом національної  премії України ім.Т.Г.Шевченка, членом  національної  спілки письменників України і Асоціації українських письменників Мирославом Дочинцем.
Це була напрочуд хвилююча зустріч з неповторним прозаїком-мислителем, адже його книги люблять, читають на одному подиху, бо несуть вони світло, мудрість, красу, а саме головне, вони звеличують людські серця і зроджують   в душах надію, віру, честь, гідність...
Про його життєвий і творчий шлях розповіла завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Світлана Халупник. Слухачі, а це були люди різного віку, з інтересом слухали розповідь Мирослава Дочинця про його знайомство з закарпатським мудрецем Андрієм Вороном, про історію написання книг про нього, про те, наскільки важливо створювати такі книги, які б будили почуття.
Про свою творчість сказав так:„Кожного разу, починаючи книгу, до кінця я навіть не знаю, чим вона закінчиться. Я живу серед своїх героїв, вони ведуть мене за собою та щоразу чогось вчать. Тобто кожен роман – це конспект певного духовного піднесення”.
Можна сказати, що в цей день ми щедро напоїли свої душі з криниці відвертості, мудрості, шляхетності.