пʼятницю, 4 березня 2016 р.

Сокальська Шевченкіана

3 березня 2016 року в читальному залі центральної районої бібліотеки відбувалась презентація колективного збірника членів літературно-мистецького об’єднання Сокальщини «Колос» - «Сокальська Шевченкіана».
Ведуча цієї імпрези, завідувач відділу облуговування Світлана Халупник, розповіла про творчі доробки членів літературно-мистецького об’єднання та презентувала збірку, яка була видана ними на власні кошти в пошану пам’яті великого Кобзаря – Т.Г.Шевченка.
Поезії із збірки звучали у виконанні учнів старших класів Сокальської гімназії. Жіночий вокальний ансамбль «Берегиня» міського осередку Союзу Українок виконав ряд пісень на слова поетів Сокальщини. Участь у презентації взяв член Національної Спілки письменників, поет, пародист Іван Гентош, який проживає і працює у м. Львові і вірші якого теж увійшли у презентований збірник.
Упорядники цієї збірки, голова літератно-мистецького об’єднання «Колос», Володимир Полянчук та відповідальний секретар об’єднання Любов Бенедишин поділилися з присутніми своїми планами на майбутнє.
Захід ще раз підтвердив, що поломництво до Храму невмирущої поезії Т.Шевченка триває і триватиме допоки світ, допоки слово.