середу, 15 лютого 2017 р.

Блаженніший кардинал Йосиф Сліпий незаперечно причинився до розвитку Української католицької Церкви та українського народу саме в ту пору, коли їхнє буття перебувало під найбільшою загрозою, і тим самим увійшов у їхню історію.
17 лютого 2017 року виповнюється 125 років від дня народження цього геройського ісповідника віри, одного з найвідважніших борців за права Христової Церкви та українського народу, світлого символу незламного борця за Божу правду й людську гідність.

Про чотири етапи життя Блаженнішого Йосифа Сліпого говорила зі старшокласниками бібліотекар Сокальської ЦРБ Вівчарик Галина. Інформаційний слайд-калейдоскоп «Хресна дорога мученика віри» розкрив підготовчу пастирська діяльність  майбутнього митрополита, переслідування, несподіване звільнення і діяльність у діаспорі. Тематичний перегляд  «Духовний подвижник Йосип Сліпий» ознайомив користувачів з додатковою літературою, яку можна прочитати у нашій бібліотеці. Запрошуємо усіх, хто цікавиться літературою про видатного українського кардинала 19 лютого до Народного дому м. Сокаль, на перегляд книжкової інсталяції «Владика нескорених і володар духу».