вівторок, 21 березня 2017 р.

Вже стало доброю традицією зустрічатись людям похилого віку у нашому при бібліотечному клубі «Від серця до серця».  Провідний бібліотекар Цозац Оля та бібліотекар І категорії Котик Галина гостинно запросили користувачів на бібліомікс «Фітотерапія і наше здоров’я». Члени клубу дізналися про цілющі властивості різних рослин, способи приготування ліків від відомих цілителів Євгена Товстухи, Лідії  Гудованої та Наталії Земної.

З запропонованої літератури усі активно виписували рецепти весняної бадьорості. За філіжанкою запашного трав’яного чаю зав’язалось дружнє обговорення почутого та пізнаного.






Нові книги -  читачам

Шановні читачі, користувачі бібліотеки! Пропонуємо Вам перегорнути сторінки нових і надзвичайно цікавих книг. Деякі із них Ви чекали, тож маєте можливість подарувати собі  радість -  поспілкуватися із книгою.
Якщо Ви закохані в літературу, не  можете без книг і хочете більше дізнатись про творчість улюблених письменників, то ці книги, які ми пропонуємо -  для Вас.

  • ·         Вдовиченко Г. Маріупольський процес: роман - Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного дозвілля», 2015.-288с.

 В книзі відомої української письменниці, журналістки Галини Вдовиченко – усе як на війні: і втрати, біль, знову втрати… Це роман про кохання сепаратистки і бійця АТО, про ламання стереотипів  щодо «західняків» і «східняків» крізь звичайні людські почуття. Це історія пізнання людини людиною, пізнання  самого себе, світу та перемогу цих почуттів над жорстокістю й абсурдом цієї війни.


  



  •           Михаляк К. Бездонная: роман – Харьков . – Книжковий клуб  «Клуб Семейного досуга», 2015.-22с.

Головна  героїня книги польської письменниці – Кінга втратила все, що  в неї було – дім, родину, найдорожчих людей – і опустилася на  саме дно. Стала жалюгідною жебрачкою. Їй залишилося тільки набратися мужності та звести рахунки з життям. Але на краю загибелі руку допомоги їй простягнула та, хто колись зруйнувала її шлюб.
Пронизлива історія втрат і надбань, сімейних таємниць і глибоких почуттів, людяності та прощення.

  • ·        Брати Капранови. Забудь – річка: Роман.-К: Нора-Друк,2016.-544с.

В новому романі українських письменників братів Капранових головні герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися  і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні. Головна героїня роману Уляна не залишить Вашої уваги навіть після того, як Ви дочитаєте останню сторінку.
  • ·        Талан С. Повернутися дощем : роман.-Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного  Дозвілля», 2016. – 448с.

Українська письменниця Світлана Талан входить до трійки найпопулярніших письменників України. Вона пережила окупацію рідного Сєвєродонецька 2014 року і розповіла про неї в романі «Оголений нерв», що наробив галасу по обидва боки лінії розмежування.
«Повернутися дощем» -  довгоочікуване продовження історії Насті, жінки й  матері, життя якої назавжди змінила війна.




  •          Ткаченко Г. Голгофа козацьких нащадків.Терновий вінок: роман.- Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного дозвілля", 2015.-320с.


Дія роману починається в далекому 1919 році, а закінчується – восени 1943-го. Між цими датами – купа подій, які розвертали життя в різні боки: революція, НЕП, колективізація, голод, німецька окупація. Головний Герой Савелій Руденко одного дня утратив усе, був заарештований. А його донька покохала червоноармійця , який не допоміг їй в тяжку годину.  Чи пробачить йому дівчина і чи зустрінуться вони ще колись?



  •   Шкляр В. Чорне сонце: Збірка /Василь Шкляр; худож. Маріана Пащук.- Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного  Дозвілля», 2015. -304с.:іл.

Василь Шкляр – лауреат Шевченківської премії, добре знаний  читачам. Його твори завжди чекають і зачитуються ними. Події в романі «Чорне Сонце» відбуваються на Донбасі, в зоні АТО. Герої всі реальні, навіть їхні позивні не змінено. Це воїни «Азова». Шкляр говорить про них, що це люди неймовірно культурного надбання, це просто феномен українського воїна – тримати в одній руці автомат, а в другій-книжку. Такого немає більше ніде у світі.  Письменник зазначає, що це непересічні особистості і коли спілкувався з ними, бачив, наскільки вони добре знають, нашу історію. І в книзі, і в житті вони уміють жартувати, співати, любити й ненавидіти. А ще вони тримають для нас сонце. А чому - чорне? Бо воно там, в зоні АТО віддає свою енергію, а вночі стає чорним, крім того,  те сонце «простріляне градами».
  • ·        Я Like Україну! Я люблю Україну. Збірка оповідань.-К.:Нора-Друк, 2016.- 400с.

Незалежній Україні – 25 років. Але боротьба за Незалежність триває – і на полі бою, і в головах українців. Українські письменники стали до лав бійців одними з перших – спочатку в інформаційному просторі, а дехто потім зі броєю в руках. До  цієї збірки увійшли твори 25 письменників, які люблять Україну і саме про цю любов вони пишуть. Двоє  із авторів збірки свою  любов до  України довели зі зброєю в руках на  Східному фронті, а один – загинув за неї у Донецькому аеропорту.

    
Шановні читачі! Ми запрошуємо Вас до читання. Нехай не буде жодного дня, щоб Ви не прочитали хоча би однієї сторінки з книги. І пам’ятайте слова з «Повісті минулих літ», що книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю.