вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Прем'єра книги «Роман Шухевич»

10 жовтня в читальному залі Сокальської центральної районної бібліотеки для дорослих відбулась прем’єра книги «Роман Шухевич». Це історична поема. Її автор – поет Сокальщини, член літературно-мистецького об’єднання «Колос», колишній вчитель – Володимир Комбель.

Знаменно, що цей захід пройшов в переддень 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії.
В національно-визвольній боротьбі 40-х -50-х рр. минулого століття загинули найкращі сини і дочки України, цвіт нації. Одним із них був Роман Шухевич – людина-легенда, генерал-хорунжий УПА, її головний командир, наш земляк.

Ведуча – Світлана Халупник – завідувач відділом обслуговування ЦРБ  коротко розповіла про героїчну добу в історії України, представила гостя, автора історичної поеми «Роман Шухевич»
Володимир Комбель поділився із читачами  своїми поглядами та ідеями, розповів що до написання поеми його підштовхнуло загострене відчуття справедливості, бо різко посилилися напади польських та російських шовіністів на Український Визвольний рух 40-50-х років ХХ століття.





Своєю поемою мав щире бажання захистити національних героїв, істинних борців за незалежність України від фальшивих звинувачень і підступних наклепів.