четвер, 12 жовтня 2017 р.

Осінні читання у тональності Наталії Гурницької

Зустріч з українською письменницею зі Львова

12 жовтня в читальному залі Сокальської центральної районної бібліотеки для дорослих користувачі мали можливість поспілкуватись з талановитою письменницею зі Львова, яку називають однією із найелегантніших письменниць України – Наталією Гурницькою.
Своїми романами «Мелодія кави  у тональності кардамону» та «Мелодія кави у тональності сподівання» письменниця дарує людям щирість, тепло, а ще трохи дива та надії.
Без перебільшення – ці твори стали явищем у сучасній українській літературі.
Ведуча – Халупник Світлана – завідувач відділом обслуговування говорила про те, що на ці книги в бібліотеці величезний попит і це не дивно, бо любовна історія в романах не залишає байдужим, вона зворушує серця читачів і кличе до своїх сторінок мріями та сподіваннями, спогадами, лагідним теплом вічного кохання.
Також було сказано про те, що першу книгу «Мелодія кави у тональності кардамону» Наталія Гурницька писала 10 років і цю книгу назвали книжковим відкриттям 2013 року, вона посіла за популярністю7-ме місце в Україні.
Із величезним захопленням  присутні (а це вчителі, учні, бібліотекари, пенсіонери, люди інших професій) слухали  письменницю про її історію написання романів, про те, хто її підтримав і надихнув.  Наталя Гурницька розповіла, що не мріяла  стати письменницею, хоча бажання писати було завжди. «В моїх романах,- зазначила автор,- тепло серця моєї бабусі  і моя любов».
Наталя Гурницька розповіла, що  в сюжеті її книг вплетено Львів, бо закохана в рідне місто з його романтичною аурою, шляхетними історіями кохання, вишуканою літературою, живописом, музикою.
Зазначила, що герої роману не відпускали її та і шанувальники прагнули продовження. Так і з’явилась друга книга, де чарівна мелодія кави розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала серед кам’яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, але вже у новій тональності – тональності сподівання.
Наталя Гурницька розповіла про свої творчі плани, а вони такі: по її роману «Мелодія кави у тональності кардамону» буде знято багатосерійний фільм. І письменниця працює над третьою книгою – продовженням двох романів, які так полюбились читачам.

   

Письменницю привітали колеги по перу – члени літературно-мистецького об’єднання «Колос». Голова цього об’єднання – Любов Бенедишин подарувала Наталі Гурницькій свою поетичну збірку «Літа проминальна літургія».
Шанувальники мали можливість придбати книги і сфотографуватись з улюбленим автором.