середу, 18 жовтня 2017 р.

Знайомство з книгою

Озброєний честю
Знайомство з книгою
 А. Криштальського «Чорноморець, матінко»
(присвячено 75-річчю УПА)
Шановні читачі!
Сучасні люди прагнуть знати  якомога більше про минуле свого народу і  це природньо, адже такі знання багато в чому допомагають дійти до істини у лабіринті життя, спонукають до роздумів.
В історії кожного народу є особистості, події, які, пробиваючись крізь товщу часу, все більше привертають увагу до себе.
Такою є героїчна боротьба Української  Повстанської Армії. 14 жовтня цього року  минуло 75 років з часу її створення.
Тож, закономірно, що в літературному потоці все частіше з’являються книги цієї тематики. Сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі саме таку книгу  - про легендарного воїна УПА, чия доля овіяна таємницями, а ще тісно пов’язана з нашим краєм – Сокальщиною.


Криштальський А  Чорноморець, матінко: роман-дилогія/ Андрій Криштальський.- Харків: Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2016.-320с.


Запрошуємо Вас зазирнути за завісу таємничої долі одного із командирів УПА із псевдонімом «Чорноморець» Олекси Мельника, який народився в селі Княже Сокальського району.
Керував Сотнею УПА. Сміливий, заповзятий, йому неодноразово вдавалося  вислизнути з пасток НКВД.
За право вільно жити на рідній землі б’ється Чорноморець.  Він карає зрадників, вистежує радянських агентів, бере участь у запеклих боях проти німців, потім червоних партизанів та відділів МГК.
 Подальший життєвий шлях Олексія Мельника – одні загадки. Є багато версій: і про його загибель і про те, що його бачили живим вже у 1990 році. Письменник розповідає і про велике, трагічне кохання в житті незламного командира.  Знайомлячись з головними героями та іншими персонажами роману, Ви побачите людей, котрі по-справжньому розуміють, що таке честь, гідність і відповідальність.
В цій книзі, шановні читачі, Ви доторкнетесь і до оповитої легендами тисячолітньої історії ікони Холмської Пресвятої Богородиці.
Початок написання цієї  унікальної пам’ятки сакрального мистецтва сягає давньої Візантії, можливо ще до заснування Київської Русі.
В процесі читання перед Вами будуть виринати такі особистості: князі Володимир Великий і Данило Галицький, польський король Ян Казимир, митрополит Іван Огієнко, а ще орди завойовників, що котилися українською землею.
Андрій Криштальський, автор пригодницької книги «Чорноморець, матінко» говорить так: «Мені не потрібно було вигадувати героїчні вчинки -  їх дала сама історія».
На сторінках книги багато цікавих історичних фактів.
Тож, запрошуємо до читання. Читайте, досліджуйте, аналізуйте. Нехай це принесе Вам велике задоволення, збагатить духовно.

Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, обороняти її і гордитися нею.