пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Творчий вечір " Із серця скапує весна" до 75 річчя з дня народження Володимира Полянчука


Невтомний громадський діяч, один із найактивніших учасників національно-культурного відродження на Сокальщині, депутат районної ради кількох минулих скликань, колишній голова районного товариства української мови «Просвіта» та літературно- мистецького об’єднання «Колос», ініціатор спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку в Сокалі…
Багато років Володимир Павлович Полянчук  ділиться з читачами найсокровеннішим – кришталево чистими струнами поезії, яка так полюбилась нашим читачам.
Він автор поетичних збірок «Саджу свій сад» та «Танець каріатид», а у цьму році усі матимуть можливість перегорнути сторінки нових збірок поезій, які на днях побачили світ: «Мріється Україна», «І журавлі, і небо». Сорок його поезій покладено на музику.
В поетичних рядках Володимир Полянчук закликає нести в світ журавкою свою замрію і не схиляти голову, хоч як не ранить це життя, поселяє в наших душах надію на весну.
Його вірші напоєні материнськими і батьківськими піснями, наснажені любов’ю до рідного краю.
В Сокальському районному народному домі ми вітали ювіляра, читали його вірші (читачі – учні Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №5), співали його пісні (вокальний ансамбль «Любисток» Сокальського районного народного дому, поет і композитор Ігор Курач, методист Сокальського районного народного дому Ольга Шевчук)







 
Творчий вечір підготувала та вела – завідувач відділом обслуговування Сокальської ЦРБ Світлана Халупник.