пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Сутністю професійного самовизначення є усвідомлений вибір професії з урахуванням можливостей і здібностей людини, вимог професійної діяльності та соціально-економічних умов. Особливо актуальним є даний процес для старшокласників, адже пов'язаний із закінченням загальноосвітнього навчального закладу і необхідністю здійснення вибору свого подальшого життєвого шляху.
У Сокальській РЦБС відбулася зустріч з провідним фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки Тетяною
Павлик, яка провела профінформаційний захід на тему: «Аукціон професій» для учнів 9-х класів Сокальської санаторної школи - інтернат.
П. Тетяна розповіла слухачам про світ професій, їх класифікацію, головні критерії та формулу вибору професії «Хочу. Можу. Треба», основні помилки при професійному самовизначенні.
Вона акцентувала увагу на затребуваності робітничих кадрів на підприємствах району відповідно до потреби роботодавців. Презентувала також платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри на інтернет - порталі Державної служби зайнятості з можливістю проходження учнями он-лайн-тестування. «Сучасні вимоги професійного середовища формують соціальне замовлення на фахівців, які здатні швидко адаптуватись до динамічних змін навколишніх умов, легко переключатися на споріднені види діяльності, здатні до безперервного самовдосконалення впродовж всього життя» - наголосила п. Тетяна.