четвер, 24 жовтня 2019 р.

1 листопада виповнюється 75 років з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького - українського релігійного діяча, Єпископа Української греко-католицької церкви, предстоятеля Української греко-католицької церкви.
Життя та діяльність Митрополита Андрея справили величезний вплив на розвиток Української Церкви, а також на розвиток суспільного життя. Його діяльність «служить і служитиме незабутнім прикладом оборони засадничих людських прав, що є першим обов’язком людської спільноти».
Важливе місце у діяльності Митрополита займала справа поєднання християнських церков, а одним із головних його пастирських послань було « Не убий!», яке засуджувало насильницьке позбавлення життя.
В знак вшанування пам`яті Митрополита Андрея Шептицького, Сокальська центральна районна бібліотека для дорослих спільно із учителями ЗШ №5 м. Сокаля Федащук І.О. та Шамрик Н.О. провели бібліотечний кінозал: « Епоха Митрополита Андрея Шептицького».
Під час заходу учні 8 класу ЗШ №5 мали змогу дізнатися цікаві факти із життя Митрополита, ознайомитися з літературою по даній тематиці, а також переглянути пізнавально-документальний фільм.
Ім`я Митрополита Андрея Шептицького вже давно стало символом української Церкви, символом національного і духовного єднання народу. Для кожного українця ця незвичайна харизматична особистість - святий приклад для наслідування.