пʼятницю, 7 лютого 2020 р.







         Йог ім’я маловідоме українському народові, але потрібно нагадати сучасним поколінням про те, що 10 лютого ми вшановуємо 12 –ту річницю від дня народження Вільгельма Франца фон Габсбурга - українського військового діяча, впливового політика, дипломата полковника легіону Українських січових стрільців. В Україні він знаний як Василь Вишиваний. Саме таке ім’я йому дали українські вояки під час Першої світової війни.
              Сокальська бібліотека для дорослих підготувала історичну розвідку про Василя Вишиваного та випустила пам’ятку «Український патріот з династії Габсбургів». Також, оформили та ознайомили  користувачів бібліотеки з тематичною поличкою « Василь Вишиваний - український військовий діяч, дипломат», де представлена  література про його життєвий шлях та політичну діяльність.
                  Присутні дізналися про те, що заради України він пішов із батьківської домівки, розірвав зв’язки  із родиною, аристократичними колами Європи, віддав свої молоді роки, високе становище і зрештою заплатив життям.
              Щира любов та відданість В. Габсбурга українському народові, його участь у визвольних змаганнях України не повинна залишитися поза увагою сучасного  українського суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар