пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

27 лютого в приміщенні Сокальської центральної районної бібліотеки для дорослих панувала радісна, творча атмосфера, бо зібралися любителі і поціновувачі українського чаруючого слова, що здатне викликати в наших душах шквал емоцій і почуттів.
Літературно-мистецьке об’єднання «Колос», що діє на теренах Сокальщини презентували довгоочікуваний випуск альманаху «Соколиний край». До чергового номера альманаху ввійшли поетичні та прозові твори наших краян на патріотичну тематику.
Вони присвячені нашій любій і величній країні, Майдану, сучасній війні на Сході України, яка забрала вже багато тисяч життів, нашій мові барвінковій, пошуку духовності серед безнадії і розчарування.
Тому вірші, які натхненно декламували учні 7 класу Сокальського ліцею не залишили нікого байдужим.
Звучали пісні у виконанні поета й композитора Ігоря Курача.
Хвилюючі слова ми почули від наших славних гостей зі Львова: Івана Гентоша, Олега Короля, Віри Олеш.
Вони подарували бібліотеці свої книги. З теплими обнадіючими словами виступив Микола Пасько – голова Сокальської районної ради. Він зазначив наскільки потрібна і важлива сьогодні українська книга, читав поезії, привітав колосівців з новими доробками і пообіцяв матеріальну допомогу.
Вразили пісні української патріотки, активної громадської діячки п. Марії Король.
Розчулені, приємно вражені розходились глядачі. Працівники бібліотеки подякували членам «Колосу» за багаторічну співпрацю.