понеділок, 27 квітня 2020 р.


       Тепер , коли користувачі нашої бібліотеки під час карантину залишаються вдома є нагода ознайомити їх з деякими періодичними виданнями, які є в бібліотеці.
        « Порадниця»-  газета, яка друкує  багато корисної інформації: різні рецепти, актуальні новини, необхідні для життя статті, інтерв’ю з відомими поетами, письменниками. Також,  друкуються статті про здоров’я, субсидії, про пільги для пенсіонерів, надаються юридичні консультації та оголошення про знайомства.
        « Історія плюс»- перша газета,  яка відкриває незнайомі для широкого загалу, але надзвичайно захоплюючі сторінки історії  світу та України. Що насправді відбувалося у кулуарах найвідоміших історичних подій? Маловідомі сторінки з життя людей , що вирішили долю світу. Факти ,які сторіччями ретельно приховувались. Справжні герої драми та тріумфи і їх детальний аналіз. Неперекручена історія, захоплююча історія , історія яку варто знати кожному. Все це пропонує газета « Історія плюс».
       « Україна молода»- українська інформаційно-політична газета. В цій газеті ви можете дізнатись про свіжі новини України та світу, новини політики, економіки, спорту, культури та здоров’я, інтерв’ю з  цікавими людьми.
         « Літературна Україна»- це найстаріша газета України! Заснована ще 21 березня 1927 року. Це ж справжній раритет. Із назви газети відразу  стає зрозумілим ,що на її сторінках йтиметься про творчість України, про доробок багатьох письменників , про нові твори, звісно, що не обійтись без рецензії та критики.
         « Добра кухня»- тут подають не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів та дієтологів. Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами в журналі, подано найкращі рецепти різних національних кухонь.
   Бережіть себе та своїх рідних, залишайтесь  вдома і будьте здорові !










27 квітня  - День азбуки Морзе.
Семюел Морзе був  успішним художником, засновником і президентом Національної академії малюнка в Нью-Йорку. Повертаючись з подорожі по Європі на кораблі, Морзе побачив фокуси із застосуванням електромагнітної індукції, якими розважали нудьгуючу публіку. Провід під електричною напругою підносили до компасу, стрілка якого починала скажено крутитися.
Саме тоді Морзе прийшла в голову ідея передавати по проводах певні сигнали.
8 лютого 1838 року Семюел Морзе представив громадськості свій винахід - систему електромагнітного телеграфу. Апарат міг передавати повідомлення на невеликі відстані в спеціальному кодуванні. Цей код отримав назву «морзянка» або азбука Морзе.