вівторок, 16 червня 2020 р.

Ерік Сігал - автор повісті «Історія кохання»

16 червня народився Ерік Сігал — американський письменник і сценарист, автор повісті «Історія кохання», яка вважається однією з найбільш читаних книжок ХХ сторіччя (стала бестселером і розійшлася накладом понад 30 млн примірників).

Фільм «Історія любові» за сценарієм Сігала, який вийшов на екрани 1970 року, став лідером прокату 1971 і був номінований на 7 премій «Оскар», у тому числі за найкращий сценарій, проте отримав лише одну нагороду — за музику (автор — Френсіс Лей, музична тема з фільму набула світової популярності). «Історія любові» з моменту її виходу на екрани регулярно включається до списків найромантичніших фільмів.



Ознайомитись з журналом "Українська культура" пропонує Сокальська  центральна районна бібліотека


Любі друзі!
  Сокальська ЦРБ пропонує до перегляду свіжий номер журналу "Українська культура".
    "Українська культура"- один з найстаріших культурологічних журналів в Україні. Основними рубриками цього видання є кіно, музика, візуальне мистецтво, поезія, новини культури, малярство, фото мистецтво, про ювілеї видатних особистостей, літературна критика, культурна спадщина.

      Пропонуємо інтерв'ю Назара Данчишина з Оксаною Забужко" Троянська війна ще триває" 

   В рубриці культурна спадщина пропонуємо ознайомитись з Євгеном  Онацьким , як ученим і націоналістом. Його називають "Призабутим українським енциклопедистом"


     До уваги в рубриці "Поезія" , друкуються вірші поетеси Світлани Короненко .