вівторок, 22 вересня 2020 р.

 



На початку XX століття на оперних сценах світу царювали четверо  чоловіків – Баттістіні, Карузо, Тітта Руффо, Шаляпін. І лише одна жінка спромоглася сягнути їхніх висот і стати на рівні з ними. Це була Соломія Крушельницька. Сьогодні минає 148 років із дня її народження. До вашої уваги цікаві книги із життя видатної львів’янки.

 


22 вересня у багатьох країнах відзначається один з екологічних свят - Всесвітній день захисту слонів (World Day of elephants), який був встановлений за ініціативою природоохоронних організацій, екологів і небайдужих людей, стурбованих скороченням чисельності цих тварин. У декого даний факт може викликати здивування, але, на жаль, сьогодні і такі товстошкірі гіганти потребують захисту.

Слони століттями захоплювалися людиною, в багатьох країнах вони представляють символ влади. Ці тварини згадані  у давніх міфах, легендах, казках, на сторінках художніх творів. Пропонуємо книги, головними персонажами яких є ці неквапливі, але в той же час величні найбільші тварини суші.